top of page

60. spust izpod Raduhe

Miran Kaker

26. feb. 2023

Vabilo na tradicionalni 60. spust izpod Raduhe

V nedeljo 19.3. GRS Koroške in AK Črna na Koroškem organizirata tradicionalni spust izpod Raduhe. Letos obeležujemo že 60. izvedbo tega priljubljenega druženja in tekmovanja. Ker dobrega spusta izpod Raduhe ni brez dobrega žura, vas organizatorja vabita pod Raduho že v soboto na družabni večer in uradno žrebanje štartnih številk. Spodaj je opis in potek tekmovanja.


POTEK TEKMOVANJA:


PROGA 1 »srednji čas«: dvojica starta pri planinski koči na Grohotu in se s smučmi po označeni poti vzpne do mesta, kjer si snameta kože za vzpenjanje in med vratci odsmučata do cilja pri koči na Grohotu. Tekmovalca morata v cilj prismučati skupaj. Limit proge bo določen pred startom.


PROGA 2 »tradicionalni spust - najhitrejši čas«: tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, se navežeta na vrv in v navezi odsmučata po označeni progi do cilja. Tekmuje se v dveh kategorijah: moška in ženska naveza.


OBVEZNA OPREMA: vsak tekmovalec mora imeti turno-smučarsko opremo, kože za vzpenjanje, čelado, plezalni pas, pripomoček za spust po vrvi, nahrbtnik, osebno prvo pomoč, pomožno vrvico in dve vponki. Za vsak manjkajoči del opreme se ekipi prišteje 1 kazenska minuta.


RAZGLASITEV REZULTATOV: uro po koncu tekmovanja.


PRIJAVE: do petka, 17. marca na grs.koroske@gmail.com ali 031 294 171 (Kaker Mirko – Keks), oz. na dan tekmovanja med 8. in 10. uro v Grohotu.


ŠTARTNINA: 30 EVROV na ekipo (plačljiva v gotovini ob dvigu številk);

S prispevkom je mogoče tekmovati na obeh progah. Vsi udeleženci spusta prejmejo majico, topel obrok in pijačo.


!!!ZELO POMEMBNO - DRUŽENJE!!!

V soboto, 18. marca 2023, ob 20. uri se na Grohotu prične družabni večer. Zabavala nas bosta Luka &Tomaž. Ob 22. uri bo uradno žrebanje startnih številk. Vodstvo tekmovanja si zaradi varnosti tekmovalcev pridržuje pravico do spremembe pravil.


Vabljeni alpinisti, gorski reševalci, turni smučarji, planinci in vsi ljubitelji gora.


Tekmuje se na lastno odgovornost.

10
9
7
8
5
6
1
3
4
2
bottom of page